Kasstoor

Kasstoor

De geschiedenis van De Kasstoor leidt langs vijf generaties terug tot het oprichtingsjaar 1897. De eerste winkel was gevestigd in de Rozendwarsstraat in Amsterdam. Om de hoek van de Rozengracht waar niet veel later een veel grotere winkel zou worden geopend. Aanvankelijk nog voornamelijk gespecialiseerd in woningtextiel. Het adagium "Bij Smitshuyzen slaagt u zeker!" zal menig Amsterdammer op leeftijd nog helder op het netvlies staan. Niemand kon toen nog vermoeden dat de verhuizing naar de Rozengracht het begin zou zijn van een onstuitbare groei en specialisatie in woninginrichtingsartikelen.

In 1974 werd de winkel overgenomen door de vierde generatie die definitief de keuze heeft gemaakt voor interieurdesign in de tijd dat er nog nauwelijks winkels waren die zich daar op toelegden. In de 40 jaar die volgden is De Kasstoor dealer geworden voor alle toonaangevende designmerken uit binnen- en buitenland en werden diverse gespecialiseerde winkels geopend. Maar qua omvang en uitbreidingsmogelijkheden had de Rozengracht natuurlijk grenzen. Bovendien werden ook andere omstandigheden voor klanten steeds belangrijker, zoals de mogelijkheid een bestelling zelf af te halen, voldoende parkeerfaciliteiten en een betere bereikbaarheid.

Dat leidde in 2010 tot de opening van onze huidige vestiging in Design020 op IJburg. Een spectaculair gebouw direct aan de Ringweg A10, waar De Kasstoor, inmiddels onder leiding van de vijfde generatie, samen met een aantal andere specialisten invulling geeft aan alles wat op designgebied maar nodig is in en om het huis en waar u dus zeker slaagt! Daar is in 120 jaar tijd niets aan veranderd...